Termeni si Conditii si GDPR

Bun venit pe site-ul www.sistem-fotovoltaic.ro. Vă invităm să parcurgeți cu atenție termenii și condițiile de utilizare prezentate mai jos. Prin accesarea și vizitarea acestui site, sunteți de acord să respectați și să vă supuneți Termenilor și Condițiilor de utilizare, reprezentând astfel acordul dumneavoastră explicit cu privire la aceștia și stabilind întreaga înțelegere (contractul) între părți.

“Sistem Fotovoltaic”, în calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.sistem-fotovoltaic.ro, își rezervă dreptul de a modifica și actualiza în orice moment conținutul acestui site, precum și Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile de folosire, fără niciun fel de notificare prealabilă. De aceea, vă recomandăm să vizitați periodic această secțiune pentru a verifica termenii și condițiile pe care ați consimțit să le respectați.

DE RETINUT:

Produsele comercializate pe site-ul nostru beneficiază de garanție conform legislației în vigoare.

Având în vedere specificul vânzării de echipamente și sisteme fotovoltaice, precum și costurile de transport, returnarea produselor se poate face doar pentru produsele defecte.

Confirmarea disponibilității produselor, stocul acestora, modificările de specificații tehnice, de ambalare sau de condiții de transport se vor comunica clienților de îndată ce devin disponibile. Este posibil să apară erori în procesarea datelor de pe site, pentru care ne cerem anticipat scuze, dar nu ne asumăm răspunderea pentru acestea.

Aplicabilitate

Termenii și condițiile prezentate sunt valabile și se aplică pentru toate website-urile din domeniul www.sistem-fotovoltaic.ro, pentru care Sistem Fotovoltaic are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (așa cum există ele în prezent sau vor fi ulterior implementate), precum și website-ul www.sistem-fotovoltaic.ro, vor fi denumite generic, individual sau colectiv, Site și/sau Site-uri în cele ce urmează.
În cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denotă genul masculin includ femininul, și cuvintele care denotă genul feminin includ masculinul.

Drepturi de autor

Sistem Fotovoltaic este autorul Site-urilor și beneficiază de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislației române și internaționale. În lipsa altor precizări, toate materialele, inclusiv imagini, ilustrații, design-uri, iconuri, fotografii, clipuri audio/video etc., sunt proprietatea Sistem Fotovoltaic sau sunt licențiate de către Sistem Fotovoltaic pentru a fi folosite. Mărcile înregistrate utilizate pe site-ul www.sistem-fotovoltaic.ro sunt proprietatea deținătorilor mărcilor respective.

Licențe de utilizare

Sistem Fotovoltaic va acorda o licență limitată pentru a accesa/vizita Site-ul, fără posibilitatea de a-l modifica în lipsa unui acord din partea Sistem Fotovoltaic. Această licență nu include:

 • Revânzarea sau utilizarea în scopuri comerciale a informațiilor prezentate pe Site;
 • Download-ul sau copierea informațiilor legate de conturi utilizator;
 • Utilizarea tehnicilor tip data mining, roboților sau tehnologiilor similare care permit extragerea și analiza datelor.

Sistem Fotovoltaic va acorda o licență limitată, revocabilă și ne-exclusivă de a vă crea un hyperlink către pagina de start a Site-ului, atâta timp cât acest link nu descrie Sistem Fotovoltaic sau un partener/afiliat al acestuia într-o manieră falsă, greșită sau depreciativă. Licența acordată nu va permite utilizarea în cadrul acestui hyperlink a mărcii Sistem Fotovoltaic fără acordul prealabil scris al Sistem Fotovoltaic.

Conținutul Site-urilor, integral și/sau parțial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revândut, vizitat sau exploatat în scopuri comerciale fără acceptul scris prealabil al Sistem Fotovoltaic.

Mărci

Utilizarea domeniului sau a numelui Sistem Fotovoltaic sau sistem-fotovoltaic.ro, în formă directă sau ascunsă (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, căutare web) fără permisiunea prealabilă scrisă a Sistem Fotovoltaic este interzisă și se pedepsește conform legii. Utilizarea neautorizată a acestora revocă imediat licențele acordate de către Sistem Fotovoltaic, conform cu cele de mai sus.

Condiții de utilizare și Garanții

Informațiile publicate pe site-ul nostru corespund realității la momentul înregistrării lor pe Site sau la actualizarea diverselor pagini ale Site-ului. Sistem Fotovoltaic scanează periodic site-ul și serverele pentru depistarea virusilor, însă nu poate garanta că Site-ul, serverele pe care este găzduit sau emailurile trimise de la sistem-fotovoltaic.ro sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potential dăunător. Utilizatorul folosește Site-ul pe propriul său risc, Sistem Fotovoltaic fiind liber de orice responsabilitate pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe Site. Sistem Fotovoltaic nu este responsabil pentru erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site. Sistem Fotovoltaic nu acordă niciun fel de garanție pentru conținutul și utilizarea acestui Site.

Securitate

Dacă utilizați Site-ul, sunteți responsabil pentru asigurarea confidențialității datelor privitoare la contul dumneavoastră de acces, cum ar fi numele de utilizator și parola, și sunteți de acord să vă asumați întreaga responsabilitate pentru activitățile/actiunile desfășurate pe Site cu contul și parola dumneavoastră. În cazul în care suspectați că, din diverse motive imputabile sau nu dumneavoastră, confidențialitatea acestor date de acces a fost compromisă, veți notifica imediat Sistem Fotovoltaic pentru a bloca accesul la cont și pentru a vă genera cât mai rapid un nou set. Efectuarea de operațiuni neautorizate asupra acestui site și tentativa de efectuare a acestora, inclusiv fără a se limita la: utilizarea abuzivă, utilizarea frauduloasă, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informații în vederea comercializării lor, blocarea accesului, șamd, vor fi pedepsite conform legii.

Comunicări

Utilizatorii Site-ului nostru pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observații cu privire la conținutul și structura Site-ului, respectiv pot adresa întrebări atât timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care să afecteze viața privată, drepturile de proprietate intelectuală ale Sistem Fotovoltaic sau ale unor terțe părți și care să nu conțină viruși, să nu desfășoare campanii politice/electorale, solicitări comerciale, scrisori în lanț, trimiteri masive de emailuri sau orice altă formă de spam. Nu puteți folosi o adresă de email falsă sau să vă prezentați ca o altă persoană sau entitate. Sistem Fotovoltaic își rezervă dreptul, dar nu și obligația, de a îndepărta sau edita astfel de informații transmise.

Prin trimiterea unei astfel de informații, dacă nu este altfel specificat, acordați Sistem Fotovoltaic și partenerilor/afiliaților săi licența/dreptul gratuit, ne-exclusiv, perpetuu, irevocabil și sublicențiabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, deriva, distribui sau a le afișa pe orice fel de medii, în toată lumea. Acordați dreptul Sistem Fotovoltaic și partenerilor/afiliaților săi de a utiliza numele pe care l-ați trimis în conjuncție cu informația, dacă aceștia decid astfel. Declarați și garantați că dețineți sau controlați toate drepturile cu privire la informațiile transmise, că acestea sunt corecte și că utilizarea acestora nu intră în contradicție cu Termenii și condițiile de utilizare, că nu vor cauza daune către o terță parte și că veți despăgubi integral Sistem Fotovoltaic sau partenerii/afiliații săi pentru toate cererile rezultate din informația astfel transmisă.

Minori

Sistem Fotovoltaic nu vinde produse și/sau servicii destinate achiziționate de către minori. Sistem Fotovoltaic poate vinde sau încasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achiziționate de către un adult. Dacă sunteți minor și accesați un Site, o puteți face doar sub supravegherea unui părinte sau a tutorelui legal.

Drepturi de proprietate intelectuală

Sistem Fotovoltaic respectă drepturile intelectuale ale altora. Dacă considerați că munca dumneavoastră a fost copiată într-un mod care încalcă dreptul de proprietate intelectuală, vă rugăm să trimiteți către Sistem Fotovoltaic o notificare care să cuprindă:

 • Semnătura fizică sau electronică a persoanei autorizate să reprezinte pe posesorul dreptului de proprietate;
 • O descriere a materialelor protejate de drepturi pe care le considerați că au fost încălcate;
 • O indicare a locației pe Site unde apreciați că aceste drepturi au fost încălcate;
 • Adresa, numărul de telefon și adresa de email a dumneavoastră;
 • O declarație pe proprie răspundere conform căreia sunteți convins că utilizarea în dispută nu a fost autorizată de către detinatorul drepturilor, ale imputernicitului sau ale legii;
 • O declarație notarială pe proprie răspundere conform căreia acționați cu bună credință, că notificarea este completă și corectă și că sunteți detinatorul drepturilor sau acționați în numele sau.

Politica de confidențialitate

Sistem Fotovoltaic nu oferă și nu trimite datele dvs. către terți, decât în scopul realizării contractului încheiat. Sistem Fotovoltaic poate trimite periodic, dar nu mai mult de o informare pe lună, oferte sau reduceri de prețuri care se referă strict la produsele de pe acest site. Utilizatorul are posibilitatea de a solicita anularea contului sau refuzul de a primi informări printr-un email trimis la adresa de contact@sistem-fotovoltaic.ro.

Legislație

Termenii și condițiile de folosire se supun legislației române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul Sistem Fotovoltaic. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, va fi considerată competentă instanța judecătorească din aceeași structură administrativă cu sediul Sistem Fotovoltaic.

Termeni și condiții generale de vânzare:

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importanței:

 1. Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice;
 2. Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul);
 3. Termenii și condițiile generale de vânzare.

Dacă Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în niciun moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

Articolul 3 – Valabilitate

Prezentul Contract intră în vigoare la confirmarea Comenzii de către Vânzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzator sau un furnizor al acestuia.

Articolul 4 – Extinderea obligațiilor vânzătorului

4.1 Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile și Serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpărătorului;

4.2 Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului au caracter informativ și sunt documentate sau modificate de către Vânzator conform fișelor/siturilor de prezentare ale Producătorilor. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete, însă Vânzatorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante conform informațiilor primite de la Producători, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;

4.3 Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniei vizavi de produse sau comunicarea prin adresele menționate la rubrica “contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzatorul are libertatea de a gestiona informațiile primite, fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

Articolul 5 – Cesionarea și subcontractarea

Sistem Fotovoltaic poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru serviciile ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Sistem Fotovoltaic va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

Articolul 6 – Dreptul de proprietate intelectuală și industrială (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice (pe internet sau media), niciuna dintre informațiile primite de la Sistem Fotovoltaic.

De asemenea, numele site-urilor precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea Sistem Fotovoltaic și nu pot fi preluate, copiate sau folosite fără acordul scris al proprietarului.

Articolul 7 – Confidențialitate – Publicitate

Toate planurile, documentele și informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Sistem Fotovoltaic, incluzând fără a se limita la comandă, vor rămâne în proprietatea Sistem Fotovoltaic. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțământul scris al Sistem Fotovoltaic și după obținerea unui angajament de confidențialitate din partea celui care le primește.

Nicio declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător cu privire la comandă fără consimțământul prealabil scris al Sistem Fotovoltaic.

Articolul 8 – Termene penalități

În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare și/sau pornire a Comenzii, Sistem Fotovoltaic este obligat să anunțe Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării.

În cazul în care Cumpărătorul întârzie din vina sa plata mărfurilor în termenul prevăzut în factura emisă de Sistem Fotovoltaic, este obligat la plata unei penalități de 0,5% pe zi din suma datorată.

În cazul în care Sistem Fotovoltaic primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta încadrându-se în termen de 3 zile lucrătoare.

Termenul de finalizare, dacă nu este modificat de Sistem Fotovoltaic prin anunțarea Cumpărătorului, este de 30 de zile de la plasarea comenzii.

Articolul 9 – Facturare – Plăți

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Sistem Fotovoltaic va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

În cazul utilizării de componente care nu sunt achiziționate de la Sistem Fotovoltaic, nu ne asumăm responsabilitatea compatibilității și a datelor.

Articolul 10 – Riscurile Și Responsabilitățile

10.1 Livrare
Sistem Fotovoltaic se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem door-to-door către Cumpărător.

10.2 Transport – Ambalare
Cu excepția cazului în care este agreat de Sistem Fotovoltaic și Cumpărătorul diferit, Sistem Fotovoltaic se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care Sistem Fotovoltaic colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.
Sistem Fotovoltaic va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.
Sistem Fotovoltaic va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor pe teritoriul României.

10.3 Servicii la fața locului
Sistem Fotovoltaic poate asigura, la solicitarea expresă a Cumpărătorului, servicii constând în descărcarea, instalarea, pornirea și acceptarea livrării. Aceste servicii vor fi negociate direct între Sistem Fotovoltaic și Cumpărător, în ceea ce privește prețul, condițiile de plată și condițiile de furnizare a acestora.

Articolul 11 – Acceptare

Acceptarea va fi făcută atunci când Bunurile și Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Sistem Fotovoltaic va aduce la conformitate Produsele și Serviciile în termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fără a impune Cumpărătorului eventuale costuri legate de aceste operațiuni. De asemenea, Sistem Fotovoltaic va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță, ceea ce conferă Cumpărătorului (numai în condițiile actului normativ menționat) dreptul ca în termen de 10 zile să denunțe unilateral Contractul, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunțarea unilaterală în scris (document semnat de Cumpărător și transmis electronic sau prin poștă cu confirmare de primire) prețul Contractului, condiționat de returnarea Bunurilor și Serviciilor. Sistem Fotovoltaic are dreptul ca atunci când consideră că acțiunile Cumpărătorului au fost cu rea intenție să solicite daune interese către Cumpărător, în condițiile legislației.

Articolul 12 – Marfuri Excedentare

Orice mărfuri livrate în exces față de cantitatea prevăzută în Comandă pot fi refuzate de către Cumpărător în termen de 7 zile calendaristice de la livrare.

Articolul 13 – Garanții

Pe lângă orice alte garanții prevăzute de legile aplicabile și detaliate în Certificatul de Garanție emis de către Sistem Fotovoltaic, acesta garantează Cumpărătorul împotriva oricărei neconformități care poate afecta întreaga sau o parte a Bunurilor și Serviciilor, cu excepția uzurii normale, pentru o perioadă de 24 luni de la data emiterii facturii de vânzare. Excepție fac produsele consumabile, care nu beneficiază de garanție.

Articolul 14 – Transferul Proprietății

Proprietatea asupra Bunurilor și Serviciilor va fi transferată în momentul efectuării plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în comandă (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora. Vânzătorul nu poate fi făcut responsabil de conținutul coletelor expediate decât dacă există în documentul încheiat de către Cumpărător și reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

Articolul 15 – Respectarea Legilor Și Standardlor

Vânzătorul va respecta toate legile, reglementările și ordonanțele aplicabile la realizările sale contractuale, inclusiv fără limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor și Serviciilor și aplicabile la sănătate, securitate, mediu.

Articolul 16 – Răspundere

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau orice terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.

Promoțiile sunt valabile în limita stocului disponibil.

Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

Articolul 17 – Încălcare – Terminare

Dacă vânzătorul nu își execută obligațiile sale, inclusiv în perioada de garanție, Cumpărătorul va notifica Vânzătorul asupra acestei neîndepliniri. Un plan de acțiune va fi validat între Părți în termen de 3 zile de la notificare.

Cumpărătorul poate să anuleze o Comandă prin e-mail, înainte ca aceasta să fi fost livrată. În caz contrar, comanda va face obiectul returnării bunurilor, menționată pe site-urile Vânzătorului.

Articolul 18 – Forța Majoră

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

Articolul 19 – Legea Aplicabilă – Jurisdicția

Prezentul contract este supus legii române. Orice litigii născute din interpretarea și executarea acestui contract se vor soluționa pe cale amiabilă, iar în cazul în care nu se ajunge la un acord pe această cale se va apela la instanțele judecătorești competente de la sediul Vânzătorului.

Articolul 20 – Prevederi Diverse

Dacă una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt în conflict cu orice cerință legal aplicabilă, numitele prevederi nu vor fi aplicate și Părțile vor încerca împreună să convină asupra unor noi prevederi care să respecte spiritul prevederilor inițiale.

Părțile în contract vor fi considerate contractanți independenți și niciunei părți nu i se acordă dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație pe seama sau în dauna celeilalte. Termenii și condițiile din acest contract înlocuiesc alte înțelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Părțile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract și nu pot fi modificate sau schimbate decât prin înțelegere scrisă semnată de ambele părți.

Prelucrarea datelor

Drepturile fundamentale cu privire la datele colectate sunt:
– Dreptul de a fi informat cu privire la cum sunt colectate și folosite datele tale;
– Dreptul de a accesa datele pe care le avem despre tine;
– Dreptul de a cere rectificarea datelor pe care le avem despre tine;
– Dreptul de a solicita ștergerea datelor pe care le avem despre tine;
– Dreptul de a solicita trimiterea datelor tale personale către tine sau către un alt operator;
– Dreptul de a depune o plângere, cu referire la folosirea datelor tale, către organele abilitate.

Datele dvs sunt prelucrate în vederea îndeplinirii obligațiilor contractuale ce ne revin pentru livrarea și instalarea produselor de pe site-ul nostru. Sistem Fotovoltaic prelucrează datele dvs prin intermediul partenerilor de expediție, a procesatorilor de plăți, a instalatorilor desemnați, a firmei de contabilitate.

Orice sesizare, reclamație sau solicitare de modificare sau de ștergere a datelor dvs personale poate fi trimisă la adresa de email: contact@sistem-fotovoltaic.ro sau la numărul de telefon: +40 771 599 006.